top of page

ontdek het potentieel van je personeel

De belangrijkste factor binnen succesvolle organisaties zijn de mensen. Zonder goede en gemotiveerde mensen met de juiste kennis, kunde en vaardigheden wordt het leveren van waarde aan klanten erg lastig. Er wordt tegenwoordig echter erg veel van medewerkers verwacht. De organisatie, waarin zij werken, moet zich constant aanpassen aan veranderingen in de omgeving om de continuïteit te garanderen. De medewerkers dienen deze verandering te realiseren.

In de topsport wordt het model van Rossem gebruikt om het potentieel van een sporter om te zetten naar succes. Het model heeft als raamwerk gewerkt voor verschillende Olympische medailles. Door het model toe te passen, gaan je medewerkers hun ware potentieel ontdekken en krijg je bevlogen medewerkers die gemotiveerd mee werken aan jouw succesvolle onderneming.

Het model is opgebouwd uit drie belangrijke factoren.

  1. De omgeving; de voedingsbodem om te kunnen groeien.

  2. De drie pijlers; boor de intrinsieke motivatie van je medewerkers aan.

  3. Specifieke vaardigheden;  Stimuleer het leerproces en de creativiteit van je medewerkers.

De gaffelbok is met het talent geboren om hard te kunnen rennen. Met 88.5 km per uur is het zelfs de snelste bok van de antilope familie en rent de bok 8 kilometer sneller dan een leeuw. Het bijzondere aan de gaffelbok is dat wanneer er geen roofdieren zouden zijn de gaffelbok nooit zijn talent zou ontdekken.

Ik geloof dat talent veel mensen weerhoud om te groeien. De natuurlijke aanleg zorgt er namelijk voor dat ze niet de noodzaak voelen om hun talent verder te ontwikkelen.  

Tijdens de eerst cursus ga ik je medewerkers de kracht van hun potentieel laten ervaren. Ook leer ik ze in een middagtijd hun stress om te zetten in motivatie en leer ik ze hoe ze de optimale voedingsbodem kunnen creëren voor hun talent. 

De medewerker van de 21ste eeuw laat zich niet meer zo makkelijk beïnvloeden door een beloning of door te straffen. Wil jij het ware potentieel bij jouw medewerkers naar bovenhalen, dan is dit alleen mogelijk door de intrinsieke motivatie aan te boren. Op deze manier krijg je bevlogen medewerkers die achter de ambitie van jouw organisatie staan en zeer gemotiveerd zijn om mee te bouwen aan jouw organisatie.

95% van wat we gister dachten, denken we vandaag opnieuw en 95% van wat we vandaag denken, denken we morgen ook. Het is lastig om door deze niet efficiënte patronen heen te breken. Als je jouw talent optimaal wilt benutten is het zaak dat jij de juiste groei mindset ontwikkeld. Tijdens de tweede cursus leer ik jou hoe jij het ongemakkelijke gevoel van je te kleine "pantser" kunt om zetten naar motivatie, hoe je de geloof barrière ​kunt doorbreken en hoe doorbraak marketing jouw kan helpen je doel te bereiken​.

Leer in een middagtijd:

  • Het ongemakkelijke gevoel van je te kleine "pantser" om te zetten naar motivatie

  • Het gat te dichten tussen willen zijn en zijn

  • Hoe doorbraakmarketing jouw kan helpen je doel te bereiken

  • En nog veel meer rond het thema motivatie, ambitie en discipline

Veranderen is ons grootste talent. Van alle zoogdieren kunnen wij ons het beste aanpassen aan situaties. Hier moet wel de kanttekening bij geplaatst worden dat we alleen kunnen veranderen als we dit zelf willen. Veel managers vinden het lastig om een verandering doorgevoerd te krijgen. 

Het probleem is dat wanneer een verandering opgedrongen wordt, veranderen een groot probleem is. Pas wanneer het potentiële resultaat als waardevol bestempelt wordt door de medewerker, kiest hij ervoor om zijn talenten in te zetten om de verandering te realiseren.

Bij veel medewerkers wordt de verandering opgedrongen. 

Er zijn verschillende theorieën te vinden over hoe jij het best vaardigheden kunt aanleren. Ze zijn het er allemaal over eens dat je zonder uren te maken geen expert kunt worden. Een van de beste methodes om het leerproces te versnellen is met verandering. In een middag tijd leer ik jou hoe je met kleine aanpassingen je leerproces kunt versnellen en het plezier terug te krijgen in de dingen die je doet!

Geïnspireerd door mijn team

De tips die ik van mijn team van specialisten heb ontvangen, hebben mij geholpen om persoonlijk te kunnen groeien. Dit was voor mij essentieel omdat ik merkte dat wanneer ik persoonlijk een groei door maakte dat mijn sportprestaties  ook een boost kregen.

De gaffelbok is met het talent geboren om hard te kunnen rennen. Met 88.5 km per uur is het zelfs de snelste bok van de antilope familie en rent de bok 8 kilometer snelle...
De voedingsbodem om te kunnen
2 uur 30 min
€750
De voedingsbodem
De drie pijlers van het model van Rossem staan voor ambitie, motivatie en discipline. Leer tijdens een cursus hoe jij deze drie pijlers kunt voeden zodat jij van kenner n...
De drie pijlers voor succes
2 uur 30 min
€750
de drie pijlers
Veranderen is ons grootste talent. Van alle zoogdieren kunnen wij ons het beste aanpassen aan situaties. Hier moet wel de kanttekening bij geplaatst worden dat we alleen ...
Ons grootste talent
2 uur 30 min
€750
Ons grootste talent
bottom of page