top of page

ontdek

je potentieel

Een kreeft is een zacht, papperig diertje dat leeft in een pantser. Het pantser van de kreeft is zo stevig gebouwd dat het niet mee groeit met de kreeft zelf. Op een gegeven moment kan de kreeft niet meer verder groeien en voelt hij zich oncomfortabel in zijn pantser. Om verder te groeien zoekt de kreeft een veilige plek op en verlaat zijn pantser om een nieuwe te bouwen. De prikkel die ervoor zorgt dat de kreeft gaat groeien ontstaat doordat hij zich oncomfortabel voelt in zijn oude, te kleine pantser.

Herkenbaar? Dat ongemakkelijk gevoel wat jij nu ervaart kan jou helpen groeien. Aan de hand van het model van Rossem help ik je potentieel te benutten! 

In de topsport wordt het model van Rossem gebruikt om het potentieel van een sporter om te zetten naar succes. Het model heeft als raamwerk gewerkt voor verschillende Olympische medailles. Door het model toe te passen kun je de randvoorwaarde creëren die nodig zijn om succes  af te dwingen.

Het model is opgebouwd uit drie belangrijke factoren.

  1. De omgeving; de voedingsbodem om te kunnen groeien.

  2. De drie pijlers; van kennis naar expert.

  3. Specifieke vaardigheden; Aangeleerde vaardigheden die jouw helpen te excelleren.

De gaffelbok is met het talent geboren om hard te kunnen rennen. Met 88.5 km per uur is het zelfs de snelste bok van de antilope familie en rent de bok 8 kilometer sneller dan een leeuw. Het bijzondere aan de gaffelbok is dat wanneer er geen roofdieren zouden zijn de gaffelbok nooit zijn talent zou ontdekken.

Ik geloof dat talent veel mensen weerhoud om te groeien. De natuurlijke aanleg zorgt er namelijk voor dat ze niet de noodzaak voelen om hun talent verder te ontwikkelen. Door je talent te ontdekken en te benutten voel jij jezelf gelukkiger, heb je meer plezier in de dingen die je doet en presteer je ook nog eens beter. 

 

Tijdens de eerst cursus ga ik je de kracht van je potentieel laten voelen. Ook leer ik je in een middagtijd je stress om te zetten in motivatie en leer ik je hoe je de optimale voedingsbodem kunt creëren voor jouw talent. 

Lang leek het onmogelijk om de 100 meter onder de minuut te zwemmen. Toch waren er sporters die geloofden dat het wel mogelijk was. Een van deze jongens lukte het om dit record te breken en het meest opvallende was nog dat na het breken van het record het ook anderen zwemmers lukte. 

Qua voeding, training of materiaal heeft er in dat jaar tijd geen revolutionaire ontwikkeling plaatsgevonden. Toch is het de zwemmers gelukt om deze geloof barrière te doorbreken...

 

95% van wat we gister dachten, denken we vandaag opnieuw en 95% van wat we vandaag denken, denken we morgen ook. Het is lastig om door deze niet efficiënte patronen heen te breken. Als je jouw talent optimaal wilt benutten is het zaak dat jij de juiste groei mindset ontwikkeld. Tijdens de tweede cursus leer ik jou hoe jij het ongemakkelijke gevoel van je te kleine "pantser" kunt om zetten naar motivatie, hoe je de geloof barrière ​kunt doorbreken en hoe doorbraak marketing jouw kan helpen je doel te bereiken​.

Veranderen is ons grootste talent. Van alle zoogdieren kunnen wij ons het beste aanpassen aan situaties. Hier moet wel de kanttekening bij geplaatst worden dat we alleen kunnen veranderen als we dit zelf willen. Wanneer een verandering opgedrongen wordt, is veranderen een groot probleem. Pas wanneer het potentiële resultaat als waardevol bestempelt wordt, kiezen we er voor om ons talenten in te zetten om de verandering te realiseren.

Er zijn verschillende theorieën te vinden over hoe jij het best vaardigheden kunt aanleren. Ze zijn het er allemaal over eens dat je zonder uren te maken geen expert kunt worden. Een van de beste methodes om het leerproces te versnellen is met verandering. In een middag tijd leer ik jou hoe je met kleine aanpassingen je leerproces kunt versnellen en het plezier terug te krijgen in de dingen die je doet!

Geïnspireerd door mijn team

De tips die ik van mijn team van specialisten heb ontvangen, hebben mij geholpen om persoonlijk te kunnen groeien. Dit was voor mij essentieel omdat ik merkte dat wanneer ik persoonlijk een groei door maakte dat mijn sportprestaties  ook een boost kregen.

De gaffelbok is met het talent geboren om hard te kunnen rennen. Met 88.5 km per uur is het zelfs de snelste bok van de antilope familie en rent de bok 8 kilometer snelle...
De voedingsbodem om te kunnen
2 uur 30 min
€100
De voedingsbodem
De drie pijlers van het model van Rossem staan voor ambitie, motivatie en discipline. Leer tijdens een cursus hoe jij deze drie pijlers kunt voeden zodat jij van kenner n...
De drie pijlers voor succes
2 uur 30 min
€150
de drie pijlers
Veranderen is ons grootste talent. Van alle zoogdieren kunnen wij ons het beste aanpassen aan situaties. Hier moet wel de kanttekening bij geplaatst worden dat we alleen ...
Ons grootste talent
2 uur 30 min
€150
Ons grootste talent
bottom of page