Contact

Privacybeleid

© 2017 gemaakt door Paddling Upstream

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black LinkedIn Icon

Het geheim achter focus

Bijgewerkt: 12 dec 2019


In de buurt van Nottingham werd een vis aan een boom gespijkerd. Diegene die de vis zou kunnen raken zou direct kunnen beginnen in het leger van de koning. Robin was een van de armere jongens die gevraagd werd om deel te nemen aan deze wedstrijd.

De eerste deelnemers schoten allemaal mis maar de deelnemer voor Robin wist de pijl recht in de staart van de vis te schieten. Veel applaus volgde maar Robin leek al in zijn gedachte verzonken te zijn. Toen het applaus stopte trok Robin aan de snaar van zijn boog en schoot de pijl recht in de pupil van de vis.

In plaats van te focussen op hoeveel spanning hij op de snaar moest brengen, focuste Robin zich op zijn doel. Eerst zag hij in zijn verbeelding het heelal voor zich, in het heelal zag hij de aarde en op de aarde zag hij het continet Europa. In het continent Europa zag hij Engeland en in zijn gedachten zag hij ook de boom waar de vis aan was gespijkerd en ging zijn aandacht naar de pupil van de vis.

Wanneer ik schiet, zei Robin, zie ik het pupil zo groot voor me dat ik niet meer mis kan schieten.

Tijdens mijn trainingen voor Rio heb ik Wim Hof, beterbekend als de Iceman, als mentor gehad. Naast zijn methode heeft hij mij, op zijn eigen wijze, ook veel andere dingen bijgebracht. Wim gaf mij nooit een kant-en-klaar antwoord maar liet mij het altijd zelf ervaren. Wim heeft 22 wereldrecords op zijn naam staan en wanneer ik hem vroeg hoe hij dat gedaan had, zei hij dat het een kwestie was van de juiste focus vinden. Op de vraag hoe vind ik die juiste focus gaaf hij bovenstaande verhaal als antwoord.

#doelen #tip

42 keer bekeken